Bercuti di Bukit Tinggi, Padang, Indonesia

Bukit Tinggi, Padang Indonesia is one of beautiful places in Indonesia. You can see its beauty in my friend’s blog. Enjoy to read it! 😊

Kasih Ilmar

Assalamualaikum..

Lama benar saya tak update blog ini. Almaklumlah sejak balik dari bercuti di Bukit Tinggi bersama teman-teman, mood bercuti bersambung-sambung hingga ke hari ini. Hehehe..
Kami ke Bukit Tinggi tidak lama cuma 3 malam sahaja. Ini adalah kali kedua pemergian saya ke sana. Kali pertama dulu saya ikut suami….
Penerbangan dari Kuala Lumpur pada 11 April ke Padang mengambil masa selama lebih kurang 1 jam dan kami tiba pada pukul 7.30 pagi waktu tempatan.
Sebaik sahaja kami sampai di sana, kami di bawa sarapan dan kemudian meneruskan perjalanan ke Bukit tinggi. Kami tiba di Bukit Tinggi pada lewat petang, kerana banyak singgah semasa dalam perjalanan.
Pemandangan sepanjang perjalanan, adakala saya lihat macam di tempat kita juga. Lebih kurang macam di negeri Kedah, banyak sawah bendang dan rumah-rumah kampung. Penduduknya ramai, rumah-rumah berdekatan antara satu sama lain. Apa yang sangat menarik pada pandangan saya adalah terlalu banyak masjid di sana…

View original post 99 more words

4 thoughts on “Bercuti di Bukit Tinggi, Padang, Indonesia”

Please share your minds with me! Thank you!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s